PRESENTACIÓ

Per tercer any consecutiu, hem pensat en organitzar un festival autofinançat i auto-organitzat. Quatre dies de debats, workshops, sopars, exhibicions, estands, teatre i concerts, on persones de tota l’Itàlia i de la resta d’Europa acudiran a l’OPG Expo, persones de diferents edats i històries, però unides en el desig de divertir-se, conèixer-se i canviar aquest país… 

Hem decidit desafiar la resignació dels que diuen que ‘mai es fa res’, desafiar les regles del mercat, involucrant-nos en el joc, per quatre motius: 

1. Per crear un moment de sociabilitat saludable.
La diversió, el joc, l’estar junts, sempre han sigut coses molt importants en el creixement dels individus i de la societat. Però, avui dia, fins i tot la sociabilitat s’ha convertit en un ‘mercat’: per divertir-te, has de pagar una entrada, vestir-te de determinada manera, els locals es defineixen per la seva exclusivitat. Així, es creen formes de diversió perverses, amb aturdiment, drogues, cops, com ja s’ha vist a les noticies aquest estiu: també la diversió es converteix en una competició, una carrera. Nosaltres, en canvi, volem crear un moment diferent, d’alegria, de vitalitat, de positivitat. Un estar junts que no passi pels diners, les etiquetes que t’han imposat, en què no hi hagi ‘locals’ i ‘clients’, sino una comunitat que balla i que pensa, riu i es relaxa, que pot escoltar música de qualitat sense haver de gastar quantitats absurdes.      

2. Per donar a conèixer el districte de Materdei, a Nàpols, i les nostres històries. 
En els últims anys, Nàpols està expermientant un gran rescat del seu orgull i passió cívica. Però encara pesen massa prejudicis sobre nosaltres, ja que moltes coses no funcionen i no hem de tenir por d’amagarlas. La bellesa està ferida, però resisteix als nostres carrers. Hem de donar-la a conèixer a tothom, mostrar-la, enderrocar les barreres que també van crear dins d’Itàlia. Dur a la gent també a un barri popular com Materdei,  fora de les rutes turístiques. Per això, durant els dies del festival, vindran a Nàpols centenars de joves de tot Itàlia, a conèixer la ciutat, el barri, les coses que estan passant aquí, perquè volem que expliquin la seva experiència i les seves idees, i volem també donar-los una mica de la nostra!  

3. Per donar a conèixer l’OPG Expo ‘Je so’ pazzo’, i donar suport material a la seva activitat.
Una Casa del Poble com la nostra només es sosté amb la participació militant i els diners que podem obtenir amb iniciatives d’autofinançament. El festival serveix no només per recaptar fons per donar suport a les activitats, sino també per fer arribar a tota la ciutat al menys el ressó del que es fa aquí dins. Esperem que, d’aquesta manera, noves persones s’uneixin a nosaltres i contribueixin amb el seu temps i capacitat, per petit que sigui, per mantenir el mateix nivell de compromís que hem tingut en els últims anys. En un món basat en els diners i el poder, llocs com el nostre apunten a una alternativa concreta, expandida i desenvolupada. ¡Depèn només de tu, de nosaltres!  

4. Per organitzar alguna cosa nova a nivell nacional. 
Nosaltres podem fer moltes coses bones per la societat, però no estarem mai fora de perill si les nostres vides segueixen governades per injustos, cobdiciosos i especuladors. Per això, cal fer política, reconèixer-nos entre iguals, lluitar per una idea diferent d’estar junts, per donar veu i força a qui no la té. Ja fa massa temps que patim injustícies, que veiem als rics fer-se cada vegada més rics, mentre nosaltres ens tornem cada vegada més pobres. No podem posar peces en aquest sistema, hem de resoldre el problema d’arrel, hem d’imposar un canvi real amb la força del número, la determinació, la qualitat de la nostra proposta. 

No obstant això, hem d’organitzar-nos. El Festival ens serveix per reunir col·lectius, comitès de lluita, realitat de base, ciutadans individuals, i finalment crear una cosa nova que pugui reaccionar d’avant l’atac insostenible que estem patint!

Aquesta ‘cosa nova’ és el ‘poder popular’, que ja s’està manifestant en tants llocs. És aquest conjunt de pràctiques i d’intervencions que tracta, a través de la participació de les bases i la auto-organització de la majoria, de millorar rapidament les condicions de vida dels ciutadans, d’imposar les seves necesitats a les administracions. És la clau per superar la crisi econòmica i política, és el control dels ciutadans de base, és la demostració que si ens organitzem podem ser eficaços, introduint, en cada institució, ens i empresa, elements de resistència i fins i tot d’ofensiva contra el règim liberal. 

En tot Itàlia, ja hi ha qui està fent aquest tipus de reflexió. Ja que són molts els que estan insatisfets amb el que hi ha, molts senten que la tasca d’aquesta època -i de la generació més jove en particular- és reconstruir alguna cosa gran, nacional, creïble, que sàpiga fer que la veu dels exclosos es senti a tot arreu, que sàpiga donar un horitzó, un somni concret, a un poble que cada dia més es llisca cap a la pobresa, la depresió, la barbàrie. Les condicions objectives per a produir un canvi real són totes: és ‘simplement’ poder federar les tantes persones que lluiten en un vertader exèrcit, poder pensar en un programa compartit, poder tornar a donar-nos entusiasme.   

Si compartiu aquests motius, si també voleu transformar les coses, doneu-nos un cop de mà! Podeu compartir la informació, l’event, venir vosaltres mateixos, participar en les assemblees, i fins i tot inscriure-us en els torns de l’organització del bar, cuina, organitzar l’OPG Expo i continuar la seva modernització. ¡Qualsevol contribució serà benvinguda! 

Mostrem que Nàpols i que la realitat de base d’aquest país són capaços de fer coses meravelloses, sense patrocinadors, sense padrins polítics: mostrem el poder del poble!

D’altra banda, hi ha un lloc millor que un manicomi per somiar i fer coses de bojos? 

 

Per raccontare l'esistente e immaginare il futuro

IL BLOG DEI PAZZI

Calendario

October 2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Potere al Popolo!

Sito di"Potere al Popolo!"

#indietrononsitorna

SIAMO TORNATI! Il 7 ottobre 2020 abbiamo inaugurato la seconda stagione di Radio Quarantena. Ritorniamo con una nuova redazione, quasi 20 collaboratori e 5 rubriche settimanali.

RADIO QUARANTENA

VOCI E TESTIMONIANZE DAL CARCERE

#iorestodentro

Come si finanzia una struttura grande e piena di attività come l’Ex OPG?

Supporta l'ex opg

Abbiamo messo per iscritto le idee che stanno alla base del nostro progetto, e tutti i modi in cui si può dare una mano.

Come partecipare

Ecco la nostra dichiarazione di intenti, il nostro programma

Cosa crediamo, cosa vogliamo

Opuscolo su contraccezione e interruzione volontaria di gravidanza

Contraccezione e IVG

Obiettivo prevenzione garantita, giusta e gratuita

Prevenzione

Manuale di autodifesa: 50 sfumature di lavoro nero... e come combatterle

Lavoro nero

UN ECOGRAFO PER TUTTE E TUTTI!

CROWDFUNDING AMBULATORIO POPOLARE

CookiesAccept

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand